55 dagar kvar - Vecka 33 | Vardagen hos Tingvall
tingvall

Vardagen hos Tingvall

Annons

55 dagar kvar – Vecka 33

Gravid i vecka 33

 wpid-wp-1447316995423.jpeg

Barnets utveckling

Fostret ökar snabbt i vikt och väger nu cirka 2 kilogram. Längden är ungefär 45 centimeter. Det finns gott om fostervatten, vanligtvis nästan en liter. Vattnet gör att fostret kan röra sig fritt och att livmodern inte trycker direkt mot fostret. Fostervattnet har ingen färg men är lite grumligt och har en lukt som påminner om hav och tång.

Fostret kan uppfatta ljus och mörker, natt och dag.

Om fostret skulle födas nu kan det under ett par veckors tid behöva lite andningshjälp, extra värme och hjälp att få i sig tillräckligt med näring för att må bra.

Ett 33 veckor gammalt foster som är 45 centimeter långt.

I gravidkroppen

Magmåttet som barnmorskan kontrollerar varierar från person till person och från graviditet till graviditet. Måttet påverkas av barnets storlek, fostervattenmängden och hur barnet ligger i livmodern. Måttet säger egentligen inte så mycket om barnets storlek, utan visar bara att fostret växer.

wpid-img_20151112_093321.jpg

Egna reflektioner

Nu är det alltså bara 7 veckor kvar, plus minus 2. Med andra ord så kan bebis välja att komma som en julklapp och nyårspresent. Ser ju helst att han väljer att komma ut efter nyår på ett sätt men samtidigt så får han ju gärna känna sig redo innan. Lite tvetydigt jag vet haha. Har mått ganska bra den här veckan inga andra krämpor än foglossningen som varit jobbig sedan i tisdagskväll och är fortfarande. Fortfarande inga nya bristningar, däremot så tror jag att sammandragningarna kommit igång. Eller ja, jag vet inte säkert. Men när jag är ute och går så känns det som att jag spänner magmusklerna fast jag inte gör det och så är den ganska hård till och från. Inga speciella cravings den här veckan heller förutom att det är gott med svenska äpplen men det är inget som jag MÅSTE ha. Imorgon är det dags för BM igen och vi kommer att väga mig, ta lite stick i fingret, mäta magen och lyssna på hjärtat. Nästa gång vi ska dit är det även dags att kolla blodet igen eftersom jag är RH negativ, vet faktiskt inte så mycket om vad det innebär… Och självklart håller vi väl tummarna för att vi slipper få någon form av blödning nu i samband med detta besök? Skulle vara otroligt skönt att slippa.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
tingvall

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. petrapalm
    petrapalm

    Vad spännande, nu är det inte långt kvar! Hoppas allt går bra med graviditeten och livet efter, det är helt underbart med ett litet knyte! 🙂

Annons
stats